Stressz kezelési tanácsadás

Előfordul mostanában, hogy gyakran felébredsz éjszaka?
Esetleg kimerült vagy mégsem tudsz elaludni?
Naponta többször felrobbansz otthon, munkahelyen, autóban, buszon, villamoson, boltban?
Fáj mindened, és az evési szokásaid is szélsőségesek?

Állandóan aggódsz és tépelődsz minden elvégezendő feladat miatt? Nehezen hozol döntéseket? Olykor agresszív vagy, de igazából nincs kedved semmihez? Irraconális félelmek gyötörnek apró mindennapi dolgok miatt a munkában is?

Úgy érzed minden nap egy őrült ámokfutás, megoldatlan helyzetekkel, amiből nincs kiút?

Tudtad, hogy ezek lehetnek a stressz első jelei?

A súlyos, krónikus stressz pedig a szívtől az immunrendszerig különféle negatív hatás gyakorol a szervezetre. Ami megjelenhet diabéteszben, magas vérnyomásban, depresszióban és sok más betegségben.

A stressz azonban olyan, mint a bor: kis mennyiségben jót tesz a szervezetnek mert segít a helyzetek megfelelő kezelésében, energiát ad neked, épít téged és csúcsteljesítményre sarkall.

A stresszből erőt meríthetsz, amikor kihívás előtt állsz pl. egy vizsga vagy egy tárgyalás előtt. Erősödik általa a figyelmed, jobban tudsz koncentrálni ezáltal összeszedettebb leszel.

Egy stresszhelyzet előrébb is visz az életben. Egy nehéz esemény után jellemzően még sokáig rágódsz a történteken. Mialatt a szervezet helyreáll, és feldolgozza az eseményeket el is raktározza azokat. Ezek az új tapasztalatok, pedig segíteni fognak a jövőben.

A negatív stressz, distressz egy gyűjtőfogalom, ami a túlzottan magas nyomásra utal. Energiát rabol el tőled. Ezzel az a baj, hogy meghaladja az aktuális erőforrásaidat és a megküzdő kapacitásodat.  Ez az, ami sajnos egészségtelen fizikai és mentális tünetekhez vezet.

Selye János szerint a „A cél természetesen nem a stressz elkerülése…Ez lehetetlen. Ám ahhoz, hogy képes légy alkotó és boldog életet élni, először ki kell tapasztalnod a stressz rád jellemző optimális szintjét.”

 

Azt tudtad, hogy senki nem született a stresszel, hanem csak megtanulta azt?  A saját, egyéni működésünk szolgáltatja az okot arra, hogy utat engedhessünk a distressznek.

A megfelelő egyensúly eléréséhez, elengedhetetlen a saját működésed megismerése, és a rossz reakciók fejlesztése.

Azaz meg kell tanulnod kezelni a stresszt, ami a mindennapokban körbevesz. Ebben tudok Neked segíteni.

Hogy néz ki a stressz kezelési tanácsadás?

▷ Megnézzük és átbeszéljük közösen milyen változások (stresszesemény) történt az életedben, és ezek mennyire terhelik a jelenlegi helyzetedet.

▷ Átbeszéljük egy teszt segítségével mennyire jelent számodra veszélyt a stressz.

▷ Az aktuális helyzetedet figyelembe véve segítek eligazodni a céljaidban. Megnézzük közösen melyek azok, amiknek a fókusza téged felemel és nem okoz stresszt.

▷ Mutatok azonnali gyors gyakorlatokat arra, hogyan tudod az irodában vagy otthon pár perc alatt kezelni az aktuális stressz állapotodat.

▷ Megtanítom neked az elengedési technikát, ami az egész életedre pozitív hatással lesz.

Meg fogsz lepődni, milyen sok új ötletet fogsz kapni. Külső szemlélőként nem szenvedek „üzemi vakságban”, objektíven látom a működésedet. Kiderítjük együtt milyen látszólagos előnyökhöz jutsz a stresszed által. Ha megvan a saját stresszrecepted, segítek legyűrni azt.

A stresszkezelési tanácsadás a megfelelő eredmény elérésének érdekében ez egy folyamat kell, hogy legyen.

Három alkalmas folyamat ára:

60.000 Ft + Áfa

KÉRDÉSE VAN? TEGYE FEL MOST! KOLLÉGÁINK VÁRJÁK KÉRDÉSEIT.