VEZETŐI TANÁCSADÁS

Minden vezető érezte már úgy, hogy egy adott szituációban nem tudta mi lenne a megfelelő döntés, amit hozhatna.

Egy vállalat irányítása folyamatos nyomást gyakorol a főnökre. Ha valami kompetencia hiányzik ez a nyomás elviselhetetlenné válhat, ami az elért eredmények minőségben is megmutatkozik. Megoldás azonban mindenre van. A cégvezető a vállalatban betöltött szerepét csak akkor tudja hosszútávon ellátni, ha elegendő időt szán saját magára. Az idő nem arra kell ami zsigerből vagy megszokásból, spontán és gyorsan jön, hanem az olyan döntésekhez amivel a kitűzött cél legkönnyebben elérhető.

Cégvezetőként rendszeresen feltesszük magunknak a kérdést: Mennyire vagyunk elégedettek magunkkal? Mennyire érezzük jónak azt, hogy milyen megoldást választunk az adott problémák megoldására? Melyek azok a területek ahol mást vagy többet szeretnénk elérni? Gyakran érezzük úgy, hogy nem a megfelelő reakciót váltjuk ki kommunikációinkkal a fogadó félből?

Annak érdekében, hogy a kérdésekre pozitív hangvételű választ adhassunk, a legfontosabb, hogy „sose sodródjunk” az eseményekkel. Ahhoz, hogy a jövőben kézbe tudjuk venni az irányítást, elengedhetetlen, hogy felmérjük hol állunk éppen.

Egyik leggyakoribb feladatunk az emberek inspirálása és ösztönzése új ötletek megvalósítására.
Rendszeresen találkozunk a vállalati hierarchia felborulásával is. A beosztott és a vezető kapcsolatának torzulása a cég jövőjének szempontjából az egyik legnagyobb rizikóval rendelkező faktor. Ennek a legdurvább esete, ha az alkalmazott már nem végzi el azt amit a főnöke kér tőle.

Nagyon sok esetben kerülnek elő az időgazdálkodás problémái is. Az ide tartozó témakörök a feladatok delegálása, kontroll mélysége/gyakorisága, fontossági sorrendek felállítása, munka és magánélet egyensúlyának felborulása.

Rendszeresen foglalkoznunk kell olyan cégek működésével, ahol rokon vagy barát van a beosztottak között.

Ha az alábbi három pont közül csak egy is igaz Önre, akkor ránk van szüksége:

1. Úgy érzi, kevés a 24 óra, amiből egy nap áll
2. Úgy érzi, hogy az Ön állandó jelenléte nélkül cége nem működne
3. Úgy érzi, a munkahelye lett az otthona

… akkor keressen minket bátran!

A Monstrator Consulting a javaslatait csakis a helyszínt, a szituációt és a szereplőket megismerve fogalmazza meg.
Később a javaslatok gyakorlati alkalmazását végig követjük és kontroláljuk. Támogatásunk addig szól, amíg az ügyfélnek igénye van rá.